FAQ


Hvad er Krown?

Krown er skabt til at stoppe eller forhindre korrosion af køretøjer. Det er et petroleumsbaseret, rusthæmmende produkt uden opløsningsmidler. Krown er miljøvenligt, indeholder ingen giftstoffer, er ikke brandbar, ikke reaktivt, ikke-ætsende, kan sprayes i alt slags vejr, forbliver aktivt og er ikke kontrolleret af WHMIS.

 

Drypper det? Hvorfor … og hvor længe?

Produktet skal trænge ind i samlinger, svejsesømme og rundt om punktsvejsninger for at virke effektivt. Korrosion skyldes fugt, så en effektiv rustbeskytter bliver nødt til at være tynd nok til at trænge ind de samme steder som vand. Efter at produktet er trængt ind disse steder, drypper overskydende behandlingsvæske af. Størstedelen af drypningen sker inden for 24-48 timer. Hvis der stadig er drypning efter det tidspunkt, er det i et meget lille omfang. Du skal ikke være bekymret, for Krown er et miljøansvarligt produkt.

 

Hvad hvis det drypper på min indkørsel?

Hvis din indkørsel er asfalteret, forsvinder pletterne af sig selv efter en uge eller to. Hvis din indkørsel er af beton eller belægningssten, kan din lokale Krown-forhandler udstyre dig med et specielt rengøringsprodukt, som nemt vil kunne fjerne pletterne.

 

Hvordan virker det?

Krown skal sprayes ind i hver eneste krog på køretøjet, når det får kontakt med metallet, fortrænger det fugten på overflader og i samlinger og svejsesømme. Derefter vil det fremover afvise fugt ved at skabe et fugtafvisende værn på metaloverfladen.

 

Hvornår på året er det bedst at få min bil sprayet?

Hvis dit køretøj aldrig er blevet beskyttet, så er det bedst at få det sprayet nu. Tæringsprocesser er mest aktiv i forårs- og sommermånederne pga. de forhøjede temperaturer og luftfugtighed. Men en genbehandling med Krown hvert andet eller tredje år vil give din bil fuld beskyttelse uanset årstiden. Vi anbefaler, at du kommer forbi et af vores centre ca. en gang om året, til en hurtig inspektion, for at sikre at der ikke er sket skade på rustbeskyttelsen på undersiden af køretøjet.

 

Kan man bruge Krown på rustede biler?

Både nye og brugte køretøjer kan angribes af rust, og vores produkt virker på begge. Krown trænger ind i allerede eksisterende rust og fortrænger fugten. Dermed forhindrer den yderligere korrosion væsentligt.

 

Hvordan ved man, hvor man skal spraye?

Krowns teknikere deltager årligt i træningskurser for at ajourføre sig med de nye sprøjteteknikker for eksisterende og nye køretøjer. Træningsvideoer, som viser den korrekte påføringsproces, bruges også for at sikre, at den rigtige påføringsproces anvendes på alle køretøjer. Vi er den eneste virksomhed i branchen, som følger dette omfattende træningsprogram.

 

Går det ikke imod formålet at vaske køretøjet? (Vil produktet blive vasket af?)

Efter at dit køretøj er blevet sprayet med Krown på et af vores centre, vasker vi dit køretøj. Vi renser overskydende behandlingsvæske af vinduerne og malede overflader, hvor produktet ikke er ”nødvendigt”. Rusthæmmeren kan ikke fjernes med almindelig vand og sæbe.

 

Hvorfor borer I huller, og vil disse huller ruste?

Bestemte områder og hulrum på en bil kan kun nås ved at bore små huller på nøje anviste steder. Disse huller bliver behandlet med en speciel blanding, så selv hvis køretøjet aldrig bliver sprayet igen, vil disse huller ikke ruste. Hvert hul bliver derefter lukket med en prop, som efterlader en pæn, jævn overflade.

 

Hvordan klarer Krown sig mod konkurrerende produkter?

Krown har udkonkurreret alle konkurrenter i laboratorietests. Kopier af testresultaterne er tilgængelige hos alle vores Krown-forhandlere og centre.

 

Hvordan skiller Krown sig ud fra andre ”rustbeskyttelses”-produkter?

Mange virksomheder bruger hærdende overfladeprodukter, som de har skabt til at dække områder, der kan angribes af rust. Disse produkter ser måske godt ud, men de giver ikke altid tilstrækkelig beskyttelse mod korrosion. For eksempel kan visse typer af overfladeprodukter løsne sig, overfladen kan brydes af slid, ridser og skrammer. Når dette sker, kan fugt trænge ind under overfladeproduktet og blive fanget imellem det og køretøjets metaloverflade. I denne situation vil overfladeproduktet faktisk fremskynde korrosionen i stedet for at forebygge den. I modsætning til dette er Krown et selv-helende og bevægeligt produkt, som forbliver aktivt for vedvarende at afvise fugt fra metallets overflade. Yderligere trænger Krown – i modsætning til andre overfladeprodukter – ind i selv de mindste svejsesømme og punktsvejsninger og giver en langt mere effektiv og omfattende beskyttelse. En sidste forskel er den ekstra fordel, at Krown også smører mange bevægelige dele på et køretøj såsom dørlåse, bremsekabler, antenner etc. Det gør hærdende overfladeprodukter ikke.

 

Kan Krown påføres, selv hvis det regner eller sner?

Absolut. Krown kan påføres effektivt i alt slags vejr.

 

Er jeg nødt til at ”Krowne” mit køretøj hvert år?

For at garantere at dit køretøj er tilstrækkeligt beskyttet, er det nødvendigt at få det behandlet ca. hvert tredje år. Det er vigtigt i vore dage, hvor der bruges vejsalt og andre aggressive afisningskemikalier på vejene. Vi anbefaler, at dit krown-center laver en hurtig inspektion af undervognen på dit køretøj én gang årligt for at sikre, at der ikke er sket skade på køretøjets rustbeskyttelse.

 

Hvor meget koster det?

Omkostningerne ved at behandle et køretøj afhænger af køretøjets type. Men uanset hvilket køretøj du har, så vil omkostningerne let kunne betale sig, i forhold til de mange penge, som du vil spare på vedligeholdelse gennem dit køretøjs levetid. Du opnår også en højere brugtvognsværdi, når du engang sælger dit køretøj. Ved en årlig inspektion og evt. pletreparation eller genbehandling bevarer du desuden din Krown-garanti. Besøg vores prisside for at vælge din type af køretøj.

 

Tilbyder Krown en garanti mod korrosion?

Ja. Krown tilbyder garanti på både nye og brugte køretøjer. Vi mener, at ingen andre kan sammenligne sig med vores garantiprogram. Klik på linket ”garanti” i bunden af siden for at finde mere information om vores ny- og brugtvognsgaranti.

 

Hvad er forskellen på Krown og ”undervognsbelægning”?

Undervognsbelægning er en forholdsvis gammel teknologi, som bruges til at dække udsatte overflader på dit køretøj med en voks- og tjærebaseret belægning. Selvom disse undervognsprodukter umiddelbart ser gode ud, er de ikke altid en effektiv beskytter af køretøjet. Undervognsbelægninger kan ofte ikke trænge ind i svejsesømme, punktsvejsninger og andre svært tilgængelige områder på dit køretøj. Det kan Krown. Det er i disse risikoområder, at der er størst sandsynlighed for, at der kan dannes rust. Derudover kan visse belægninger med tiden slides, krakelere og blive så ødelagte, at der kan dannes fugt imellem overfladebelægningen og din bils metal og dermed fremskynde korrosion. Mange mennesker klassificerer Krown som et almindeligt rusthæmmende produkt og undervognsbelægning, men Krowns unikke formel er i stand til at beskytte dit køretøj på måder, som traditionelle undervognsbehandlinger ikke kan.

 

Understøtter Krown min fabrikants garanti?

Ja! Krown understøtter din fabriksgaranti. Medmindre fabrikanten af dit køretøj udtrykkeligt forbyder rustbeskyttelse fra tredjepart, så understøtter Krown-produkter din fabriksgaranti.  Autoforhandlere kan have en personlig interesse i at sælge eller anbefale en bestemt rustbeskytter, og deres krav kan derfor være misvisende. Er man i tvivl om objektivitet kan det være en fordel at henvende sig til køretøjsfabrikanten i stedet for autoforhandleren. Hvis du har yderligere spørgsmål til dette, så er du altid velkommen til at kontakte vores forhandlere eller vores hovedkontor.

 

Kan man spraye en hybridbil eller elbil?

Krown undervognsbehandler mange hybrid og elbiler hvert år.

Nogle manualer for hybrid- og elbiler udtrykker, at man ikke må anvende rustforebyggende produkter. Det skyldes at visse overfladeprodukter kan dække sensorer på undersiden af køretøjet og føre til en sikkerhedsrisiko. De er brandfarlige, de kan lede strøm og derved danne kortslutninger. Krown danner kun en tynd overflade, som er skabt til at afvise fugt og forhindre korrosion. Krown har en dielektrisk styrke på 40.000 volt, hvilket betyder, at Krown er ikke elektrisk ledende og kun vil have en positiv beskyttende virkning på det elektriske system. 

 

Kan man spraye et aluminiumkøretøj?

Krown er designet til at virke super effektivt på stål. Men det vil også yde stor beskyttelse på aluminium – især i samlinger og i mødet mellem forskellige metaller. Der er udelukkende positive virkninger ved at behandle et aluminiumskøretøj. Krown-produktet vil også smøre bevægelige dele og beskytte dit køretøjs elektriske komponenter, da produktet skaber en fugtafvisende barriere.